« Terug

Concert voor twee vleugels “de Stadkamer”

Locatie: de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle
Datum: 5 november 2017
Tijd: 13:30

Concert voor twee vleugels

Uitgevoerd wordt:

Schaduw noch prooi  van Simeon ten Holt

Going on van Toon Hagen

Uitvoerende Toon Hagen en Philine Coops

   

Naast het zeer zelden uitgevoerde werk ‘Schaduw noch Prooi’ van Simeon ten Holt zal het nieuwe werk van Toon Hagen, ‘Going On II’, voor het eerst te horen zijn tijdens een try-out concert op twee vleugels in de zaal van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes in Zwolle. Hetzelfde programma zal te horen zijn op 28 december in de Grote Kerk, tijdens de officiële première van Going On II.

De muziek wil een ode brengen aan ‘het onderweg’ zijn, en aan dat wat zich onderweg aandient. Door de langzaam maar zeker verschuivende patronen in het muzikale materiaal, en de opdracht aan de musici om ruimte te geven aan dat wat zich tijdens een uitvoering aandient aan muzikale intenties, krijgt deze muziek de vorm van een proces zonder vooraf vaststaand eindresultaat. Vandaar dat de term ‘proces-muziek’ wel voor deze vorm van muziek gebruikt wordt.

Daar waar Ten Holt ‘het gaan van de weg’ als belangrijkste uitgangspunt en onderwerp neemt voor Schaduw noch Prooi, neemt Hagen het onbevangen thema aan het begin van Going On mee langs de verschillende landschappen. gebeurtenissen en indrukken, waar het zich zal ontwikkelen en aanpassen aan de gegeven omstandigheden, maar dat ook regelmatig van zich laat horen in, en als herinnering aan, zijn pure vorm.

Uitvoerenden: Toon Hagen en Philine Coops, piano

Kaarten binnenkort verkrijgbaar op www.stadkamer.nl